Toe medio juni exposeer ik in het Hilton Dubai The Walk.

Tgv de 75e Keukenhof exposeer ik in het Hilton Garden Inn Leiden tot medio juni.

Op 1 oktober opent de expositie in de Cultuurdôme Almere. Diverse van mijn werken zijn te zien.  

 

Ode an de Amsterdamse cultuur en zijn ‘tempels’.

Expositie NH Museum Quarter

Expositie in NH Museum Quarter

Van maart tot september 2022 exposeert Frits Njio met zijn schilderijen in hotel NH Museum Quarter, Hobbemakade 50, Amsterdam.

Als afwisseling en aanvulling op zijn ‘voortschrijvende’ bestaan begon Frits zo’n 15 jaar geleden serieus met het maken van schilderijen.

Eerst met fotografisch en impressionistisch figuratief werk met acryl en olieverf op papier en doek; later voornamelijk abstract met acryl op doek.

Na diverse cursussen te hebben gevolgd en inmiddels een aantal keren te hebben geëxposeerd in binnen- en buitenland, blijft het de ultieme uitdaging telkens weer intuïtief en vernieuwend te werk te gaan met nieuwe inzichten en ontdekkingen.

Ondanks zijn voorliefde voor abstracte en abstraherende schilderkunst wil hij altijd een verhaal proberen te vertellen in zijn werk. Welk verhaal dit is kan de bezoeker zelf ontdekken. “Verrassend is dat iedere bezoeker er weer iets anders in ziet, fascinerend”, aldus Frits. Hij maakt gebruik van zowel primaire kleuren als zelf gemengde pasteltinten op grote doeken.

Inspiratie haalt hij onder andere uit het leven op straat met zijn grillige vormen wat soms leidt opmerkelijke resultaten.

Natuurlijke materialen als zand, speksteen, herfstbladeren en ongewone mengkleuren worden regelmatig in zijn creaties verwerkt.

 

Meer info op www.njioart.nl

Na al het abstracte nu weer wat figuratiefs. Oogblik a.u.b…

 

…en toen schiep god La Grande Motte, zeggen we wel eens schertsend tegen elkaar. Hier gaan we regelmatig naar het strand met dit opvallende uitzicht vanaf de Middellandse zee.

Na wat foto’s te hebben genomen van deze opvallende gebouwen, gebaseerd op schepen en wiskundige modellen, door architect Jean Balladur in de jaren 60 en 70, ben ik thuis met dit alles aan het werk getogen. En dit schilderij is het resultaat!

Hierbij heeft de lucht een gouden zandkleur en het strand een blauwe zeekleur…

Kijk gerust verder rond op mijn website en als je iets wilt weten, vul het contactformulier in.

Nog geen Sinterklaas, maar wel alvast een verrassing in doekvorm!

Nieuw werk uit mediterrane streken. De late Ronde van Frankrijk inspireerde me bijzonder. Geheel met het paletmes gedaan…